~ VitaAce ~


Tentang VitaAce

    Ok, di sini ak nk cite sket r tentang diri ak ni. I’m malays, muslims and male. Umur ak taun ni 23 taun yang mane ak dilahirkan pade 17 Feb 1985 di Hospital Besar Kota Tinggi Johor. Rumah aku a.k.a kampung ak di FELCRA Sungai Ara Kota Tinggi (Rasenye ramai gak org tau kampung ak ni..haha). Ak ank sulung drpd 3 org adik beradik. Bapa ak masih keje n mak ak pon mash keje.

Ak mula menuntut ilmu di Tadika FELCRA Sungai Ara (now known as KEMAS) then continue my studies at Sek. Keb. FELCRA Sungai Ara, and after that further my studies di Sek. Men. Keb. Tenggaroh ‘A’ Mersing. Mase kt sekolah menengah ni, ak duk kt asrama (umah jauh..so duk r asrama) n ak merupakan first batch kt asrama tu. Jawatan yang ak penah pegang kt ctu…mmm xyh cite r…byk sgt…haha..After SPM, ak keje jap selame dekat 3 bulan gak r kat kilang BROTHER (ala yang wat printer tu) kt bhg sparepart but then after the 3 month, ak dipggl utk berdaftr di tingktn 6. Mase form 6 tu ak amik kt Sek. Men. Kebangsaan Mersing (lagi jauh dr umah ak, so ak duk umh sewa)…X smpi pon 2 bulan kot ak kt form 6, dpt plak pggln Matrikulasi (2 pon second intake..haha..syukur2) kat Matriks Johor, Tangkak. After finish there ak continue studies kt Universiti Malaysia Pahang (before this known as KUKTEM) . Pas je abis blaja, ak trus keje kt 1 syrkt IT bumiputera yang bername Intelek Istimewa Sdn. Bhd.. Tapi selepas beberape bulan bekerja, ak rase skop projek (kerja) yang syarikat ni wat x dpt menjiwai diriku ini. Ak pon dengan berhempas pulas pergi ke beberape interview session, but xde rezeki. Then on last month ade sorg kwn ak ni recommendkn ak amik ACCP software developer training under PSMB. Ak pon trus apply dn alhmdllh, ak lulus the interview and now here i am, back to studies at cosmopoint until next 5 or 6 month.

Ok that’s about my studies, what else huh, mmm…k kalu hobby, ak paling suke men game, game2 yang ak layan sesgt football manager 2008, FIFA 2008 (leh men kt cc je..notebook x supprt..haha), Need for speed series, Game2 reflexive n game2 yang x merumitkn buah fikiran. Ak gak suke men badminton (tp sekrg xde mase nk men..kalu ade mase pon, men ngn dinding je) dan bola sepak (walaupun aku kaki bangku…haha)

K r, ak rase tu je kot, len cite smbg len hari…

9 Responses to 'Tentang VitaAce'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Tentang VitaAce'.

  1. baam said,

    hoi.. mamut warrior… i miss u

  2. xalimx said,

    take a look at my website dude….nice blog u’ve

  3. mrle said,

    i would like to add you to my affiliates list :]

  4. nadeya said,

    aikk… sape vitaAce nih??
    org kg.. tapi aku xkenal ponngs…

  5. vitaace said,

    nadeya: wa..org sg ara ke?…ramai org x knl ak .. ak invi…tpkn..ak ade ckp ke ak sape?…xde kn..tu yg ko x knl 2…hahahaha

  6. azuwan said,

    laa…KMJ ke?!blok A ke B?!..aku rasa budak2 kota tak ramai kt KMJ tu.aku blok A.

  7. vitaace said,

    yup….tp ak blok C.. second intake…

  8. marshmallow said,

    hi vitaace,

    tumpang lalu…nak tanye psl accp program…complet training tu sure dpt keje ke

  9. vitaace said,

    marshmallow :

    100% tu xde la…maybe 80%… kalu you do all the projects, for sure leh dpt nye…yang penting kene minat kat programming la…jgn lak dtg accp sbb nk dpt keje tp x minat programmg…huhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: