~ VitaAce ~


Soal Jawab di parlimen secara LIVE?

Posted in Politiks by vitaace on April 4, 2008

Keratan berita harian online sabtu, 5 april

Semua sesi soal jawab di Parlimen mungkin disiar secara langsung tahun depan

PARIT BUNTAR: Kerajaan tidak menolak kemungkinan menyiarkan secara langsung sesi soal jawab persidangan Dewan Rakyat secara penuh tahun depan jika mendapat sambutan penonton, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Katanya, maklum balas penonton akan dinilai menerusi sesi percubaan selama 30 minit pada persidangan Dewan Rakyat bermula 30 April ini.

“Kalau sambutan penonton baik, tahun depan mungkin kita akan buat siaran langsung sesi soal jawab sepenuhnya,”

—————————————————————–

Waa, ak sokong sgt bende ni diwujudkn. Bile Sidang soal jawab diparlimen ni kite leh tengok live (walaupun cume 30 minit) kite dpt tau pihak mane yang betul2 jalankn tggjwb diorg, dan pihak mane yang dok makn duit rkyt (x buat keje r kirenye).

Ape yang ak tau (ade member cite la), sessi soal jawab secare live ni dh lame diamalkn di negeri Kelantan, so bile kerajaan pusat nk mulakn bende ni, ak memang sokong sgt (walaupun xde mase nk tgk…10pg-10.30pg).

Menurut artikel tu, bende ni akan start pade 30 April dan disiarkan secare langsung di TV1, so mari lah kite reramai menontonnye (bende ni masih percubaan, so bile ramai org tengok, rating pon tinggi, so diorg pon akn kekalkn slot ni).

Pe2 pon hopefully pasni pihak2 yang diberikan duit rakyat tu, buat2 la kerja anda, jgnle asyik nk dok mkn duit org len je, kang sape yang susah, anda juge…kan2..k cau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: