~ VitaAce ~


HP Mini 1000

Posted in 1 by vitaace on December 17, 2008

My mission…kalu r ak ade duit…sape nk blanje ak nih…laptop ak ni pon dh cam nk sakit tenat jek…harap2 x lg r…poket tgh kosong …haha…

hp_mini_1000_0002_01 hp-mini-hands-top-002

Spec n harge netbook ni leh thn gak la….harga ~rm1700, intel atom 60gb hd, ram max 2gb kot…mmmg bebaloi… yg pntg HP…huhu…bwh full spec…ak amik kt CNET

Price as reviewed / Starting price RM1699 (ni harge ak tgk kt lowyat)
Processor 1.6GHz Intel Atom N270
Memory 1GB, 533MHz DDR2
Hard drive 60GB 4,200rpm
Chipset Mobile Intel 945GM Express
Graphics Intel GMA 950 (integrated)
Operating system Windows XP Home Edition SP2
Dimensions (WDH) 6.6×10.3×0.95 inches
Screen size (diagonal) 10.2 inches
System weight / Weight with AC adapter 2.5/3.1 pounds
Category Netbook

So kalu ade sesape nk payung ak bende alah ni…feel free to contact me k…haha…chau

Game : My Tribe

Posted in 1 by vitaace on December 17, 2008

Game ni ak baru je men seminggu kot. Agak addictive gak la…sbb ak mmg suke game bela2 ni…bela ikan…bela lembu…ni bela orang…haha…mmg best..mcm main sim la (tp ak x penah men sim)..

mytribe5

Game ni simple..kalu sape2 yang dh penah men virtual villagers, game ni lebey kurang cmtu gak la… Mula2 terdampar kt pulau..dengan berbekalkan beberapa org n beberapa tools (nk buat bangunan sume) korg mula membina korg nye tribe…

mytribe1

Mission utama sudah tentu upgrade sume bende yang leh di upgrade n besarkan tribe korg sebesar mungkin…kalu ak x silap maksimum org kt tribe ni 50 kot…pastu korg leh la bina port…utk belayar mencari pulau lain…tp sebelum tu…kene penuhkan upgrade dlu…

mytribe2

Bleh la…interesting gak.. 4.3/5 rating ak…haha…so sesape yang nk game ni leh r p kt www.reflexive.net(kt site ni byk gilon game) or direct dari link kt bawah ni.

My Tribe Download : Direct download (56.33mb)
Ni patch die…pas install game..copy file ni..letak je dlm folder game: Patch

Adeos…

Ibu…

Posted in 1 by vitaace on December 17, 2008

ibu, ibu, ibu..
tidak cukup rasanya,
disebut kalimah itu,
ibu, ibu, ibu

ibu,
dikala ini,
ku amat merinduimu,
rindu pada rautmu,
rindu pada tawamu,
rindu pada marahmu,

ibu,
terima ksh ibu,
krana melahrkn ku,
walau ankmu ini,
selalu menyakitimu,

ibu,
tidak terbls rasanya,
semua jasa2 mu,
jasa seorang ibu,
kpd seorg insan,
yg bergelar anak,

ibu,
sihatlah selalu,
kerana aku,
memerlukanmu…
ibu..

by aku – 10.39pm 17 12 2008

Udang Masak Kicap Bujang Version

Posted in 1 by vitaace on November 8, 2008

Bahan-bahan

* Bawang merah/kecil 4 biji udangkicap
* Bawang putih 3 biji
* Asam Jawa 3 sudu
* Lada Kering 3 tangkai
* Udang 10 ekor
* Garam Secukup rase
* Ajinamoto Secukup rase
* Gula Secukup rase
* Kicap masin Secukupnya
* Air Secukupnya

Cara-cara membuatnya

1 Sediakan bahan2 utk menumis (bawang kecil, bawang putih, lada kering)
2 Kalu korg ade lesung batu or blender…leh r tumbuk or blend bhn2 menumis…kalu cam ak xde…potong je kecik2 (ni assistant ak ckp la)…
3 Utk lada kering, rendam dlu dlm air sekejap, bile dh lembut leh r tumbuk or potong (Kalu potong…biji tu buang la ye)
4 Bile bhn menumis dh siap dipotong kecil, its time to wat air asam. Senang je, amik asam jawa kita td, campurkn ngn sedikit air, xleh pekat sgt dan xleh cair sgt…korg bajet2 la ye
5 Udang jgn lupe lak nk siang. Basuh bersih, then buang die punye kpale n otak. Kalu ak…ak buang dlu kulit kepale die yg keras tu…then potong bhg kepale die…then buang otak die…
6 Ble sume bhn dh siap…its cooking time..Letakkn minyak dlm kuali, dlm 3-4 sudu
7 Minyak panas, masukkn bhn2 menumis td (api jgn besau sgt…nnt geseng) dan tunggu smpi ko rase dh nmpk cm masak sket n kua bau harum semerbak
8 Pastu leh masukkn kicap masin…peringatan, jgn letak kicap byk sgt…pandai2 agak la ye.
9 Pas letak kicap, trus letak air..make sure kuah kicap tu x pekat sgt, n x cair sgt (kalu tercair, tmbh kicap lg…kalu terpekat, tmbhle air ye..)
10 Then ble rase kuah ok kepekatan die…tggu menggelegak sekejap….then leh masukkn garam, ajinamoto n gula..secukup rase…gunakn hikmat merase korg ye
11 Pastu leh masukkn asam…make sure letak skit2 n rase…kalu dh cukup msm die…xyh letak lg
12 Then tggu kuah tu sebati n masak sekejap…dlm 2-3 minit camtu
13 Ble ko rase kuah ko dh ckup rase…leh r masukkn udang td, n biarkan smpi kulit udang tu nmpk cam kemerah-merahan sket….xyh lame2 sgt dlm 4-5 mnt je…udang cepat msk
14 Bile udang tu dh kemerah-merahan…leh la dihidangkn…
15 Make sure mkn ngn nasi…jgn mkn cmtu je plak…haha…siap…

*Kredit to my beloved friend a.k.a assistant…huhu (”,)v

Celebrity Collage by MyHeritage

Posted in 1 by vitaace on September 15, 2008

1 Pound no Fukuin (JDrama)

Posted in 1 by vitaace on July 29, 2008

Drama ni mengisahkan tentang seorang peninju muda…die ni hebat gile…one strike KO…tp die ade 1 masalah…xleh kawal nafsu makan…setiap kali ade pertandingan, berat die mesti berlebihan…so mcm2 care die kene wat utk turunkn blk berat bdn die…1 hari…jumpe la die ngan seorg Sister…sister ni la yg jd pembakar semgt die…tp kadg2 penurun semgt gak..haha…best…lawak..enjoy

Episod: 9 Episod
Broadcaster: NTV
Viewer rating: 10.6
Picture quality: 5.0/5.0
Source: Silent Regrets
File Format: Mp4/Mov
Size: 3++ mb

Download Link (All episode)

New Heart [] -KDrama

Posted in 1 by vitaace on July 29, 2008

Pade sesape yang penah tgk iryu (team medical dragon – jdrama) …ak denga ramai org ckp ni version korea die…Drama ni mengisahkan tentang seorang doktor otai (dr pertame wat heart transplant kt korea) menempuh kesukaran dlm merawat pesakit2 nya…Juga tentang 2 org doktor pelatih yang mula2 cume kawan…pastu bercintun lak..haha…tp cite ni mmg berbeza ngan iryu…walaupun core cite ni lebih kurang same..tentang bedah jantung….tp pengarah cite ni wat perubahan yg bagus sekali (ape ayt ak nih!!).. Pe2 pon..cite ni best…sirius best…korg kene tgk…try dlu 1 ep…x try mane nk tau…haha…cau

Episod: 23 Episod
Broadcaster: MBC
Crunchyroll rating: 4.8/5.0
Picture quality: 4/5.0
Source: Crunchyroll
File Format: Mp4/Mov
Size: 150mb – 190mb

Episode 1 |    Episode 2 (Part 1) |    Episode 2 (Part 2) |   Episode 3 (Part 1)

Episode 3 (Part 2) |    Episode 4 |    Episode 5 |    Episode 6 |    Episode 7

Episode 8 |    Episode 9 |    Episode 10 |   Episode 11 |    Episode 12 |   

Episode 13 |      Episode 14 |      Episode 15 |

Episode 16 |    Episode 17 |    Episode 18 |    Episode 19 |    Episode 20

Episode 21 |    Episode 22 |    Episode 23

(”,)v

Absolute Boyfriend [Zettai Kareshi] J-Movie

Posted in 1 by vitaace on July 29, 2008

Absolute boyfriend a.k.a Zettai Kareshi..ak br je abis tgk drama ni (br abis tyg kt jepun jun kot)…Drama ni mengisahkan tentang Izawa riiko (heroin) yang nak cr pasangan sejati a.k.a boyfriend yang menepati citarasa die…Akhirnya die dpt boyfriend yg die nkkn tu…tp bkn manusia!!..ROBOT…pastu byk lg r kisah2 bekisarkan si izawa riiko ni…Bagi ak lyn gak r…

Episod: 11 Episod
Broadcaster: Fuji TV
Crunchyroll rating: 4.8/5.0
Picture quality: 4/5.0
Source: Crunchyroll
File Format: Mp4/Mov
Size: 100mb – 150mb

Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Episode 9
Episode 10
Episode 11

(”,)v

FireFox 3 OUT!!!!

Posted in Others by vitaace on June 18, 2008
Tags:

Attention everyone!!!!.. firefox 3 now available for download…download now(Malaysia – 18 JUNE)…and join them to break the world record (most software download in a day a.k.a 24 hours)…Easy!!! just click the picture below and you have broke the world record!!!! haha…

Download Day 2008

Secret (Taiwan Movie – Jay Chou)

Posted in 1 by vitaace on June 12, 2008

Nothing much to say bout this movie… 5/5 STAR… *****…. with Jay Chou as the lead actor…fuh!!…mantap….
Anyway… for those who didn’t watch this movie yet, i beg you…pleaseee watch….

DownLink (260mb…small size, quality, Excellent)

Part 1 |   Part 2 |   Part 3

Happy Watching !!!!

Next Page »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.